23 december 2011

Saffransskorpor

Här kommer receptet på dom ljuvliga Saffransskorporna



100 g smält smör
2 pkt saffran (a 0,5g)
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

(och om man vill 1,5 dl grovhackade hasselnötskärnor detta tog jag dock bort eftersom många kan vara allergiska mot nötter)

Rör ihop smör och saffran
Blanda i ägg, socker 
och vetemjölet blandat med bakpulvret  o ev nötterna.

Rulla ut degen till 3 längder, lika långa som bakplåten.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 10 min

Ta ut och dela i sneda bitar, vänd snittytan uppåt på plåten

Rosta dem i 175 grader ca 15 min tills dom får en gyllenbrun färg.
Stäng av ugnen o låt skorporna stå kvar tills de svalnat.



Jag valde även att göra 2 sorters skorpor till då bytte jag ut saffranet mot Kardemumma och äpple/kanel. Så detta basrecept kan man experimentera med hur mycket man vill =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Va kul att du vill lämna ett litet avtryck :)