13 augusti 2016

Semester, Dop, Öland och en massa annat

Ja vår semester har nog aldrig förr varit så fullspäckad som den var i år, sedan märker man att orken inte riktigt finns där ännu efter allt vår familj gått igenom förra året så då känns allt dubbelt så tungt när orken och energin tryter <3 Men allt vi har gjort har varit roliga och härliga saker så vi vill absolut INTE ha dom ogjorda men vi ser allihopa i familjen fram emot en mysig sensommar/höst som kommer gå i ett lugnare tempo.
Så vad är det vi har gjort då??

Vi började semestern men att ha familj och vänner på ett underbart Dop för lilla Colin <3 det var med väldigt dubbla känslor eftersom det är så svårt att greppa att vi för 1 år sedan stod i samma kyrka men då begravde vi vår älskade dotter...att nu knappt 1 år senare döpa vår älskade son känns både underbart och sorgligt, för Smilla saknas oss... hon skulle också fått vara med på sin lillebrors dop...fått stapla runt och busa med dom andra barnen <3 det fick hon aldrig chansen till och sånt hugger i hjärtat när man ser barnen som är lika gamla som hon skulle ha varit och man ser hur hon skulle ha varit just nu. Men även om det känns så färskt i hjärtat känns det även som att det var i ett annat liv...en konstig känsla som inte går att förklara om man inte upplevt den. 
Dopet blev iallafall en varm dag med en massa kärlek från våra nära och kära <3 Colin skötte sig exemplariskt, och kyrkan var fylld av bus och skratt från alla barn, vacker musik och en massa fina presenter fick prinsen. Bjuder på lite bilder från dopet...
 (Tack alla ni underbara som delade denna dag med oss)Nu var det dags för en tripp till Öland för hela familjen, första gången vi var där allihopa så det blev en jättemysig upplevelse :) det enda vi har att klaga på är väl att bilresan ner tog 12 timmar pga att vi satt fast i Sthlm i 2 timmar där det skett olyckor. Men barnen skötte sig exemplariskt och resan gick kanon trots många timmar i bilen!! Öland levererade sol, bad, shopping, släktkalas, stenplockning, Raukar, vackra stränder, alpackor som grannar, besök på Gårdby Cafe och lanthandel (som jag hade längtat efter att få se det live) vi fick se vyn uppifrån fyren Långe Erik, ett snabbesök på Solliden m,m m,m Bilderna får tala för sig själva ;) jag vill gärna åka dit fler gånger men då gärna ha fler dagar att se mer av Öland.Då styrde vi bilen mot Göteborg för mera semester med familjen <3 där har vi fått en ny favorit och det är Bakluckeloppisen i Slottsskogen som dom kör varje helg fre-lör. Det blev flera fina loppisfynd :) sedan blev det såklart Liseberg, ett besök i Haga för lite shopping i alla mysiga butiker som finns efter Hagas kullerstensgator <3 vi hann även med att träffa underbara vänner, en mysig lunch med barnens farfar. Självklart blev det kalas för alla barnen - det har blivit en tradition att vi har kalas för alla kusinerna där vi firar med gofika och paket...mycket trevligare än att bara skicka paket när dom fyller år...det känns mera speciellt att få fira tillsammans när vi bor så långt ifrån varandra Sundsvall-Belgien, såklart firar vi även för vår ängel i himlen och i hennes paket fanns vackra glasskulpturer som ska hängas upp i hennes körsbärsträd som är planterat i hennes minne och som fylls på med vackra saker <3. Det blev tyvärr bara en promenad ner till havet där barnen lyckades fånga några krabbor som vi sedan släppte tillbaka, vi brukar hinna med fler besök till havet men barnen fick iallafall åka med kusinerna ner för ett snabbdopp en eftermiddag också. Men viktigast av allt var all tid vi hann få tillsammans med familjen vi har i Gbg/Belgien <3

Nu har vi äntligen landat på hemmaplan sedan ca 2 veckor tillbaka och då ska man lyckas komma ikapp med allt här hemma såsom trädgård, träning och träffa vänner och bekanta. Det blev även en tur för mig och barnen till mina föräldrar för att hämta alla våra djur. Väl därhemma så blev det sol och bad, ett besök på Urkult och Hällristningarna i Näsåker, lite loppisbesök och mysiga filmkvällar.
Så nu är både djur och familj på hemmaplan igen och vi har hunnit fira min födelsedag denna vecka, jag har dessutom börjat komma igång med träning under de senaste 2 veckorna och det känns så skönt!! Dessa två senaste år har slitit så fruktansvärt på kroppen både psykiskt och fysiskt med 2 täta graviditeter, 1 akutsnitt som ledde till infektion i såret, foglossningar, havandeskapsförgiftning, problem en lång tid efter med blodtrycket, en normal förlossning som gick så fort att man knappt hann med, all tid jag bodde på sjukhuset med Smilla ifrån övriga familjen och dessutom all sorg när vi förlorade henne... allt detta har gett min kropp rejält med stryk så jag har en lång väg tillbaka men har iallafall kommit igång och det känns jättebra!! Det finns bara en väg och det är framåt <3 och på den vägen har jag en underbar vän och såklart min bästa lurvboll som troget följer med i både sol som regn ;)


Detta blev ett långt inlägg men det blir så när man vill mer än vad man hinner...Men jag hoppas att er sommar varit fin och kanske lite mindre stressig, fast jag har hört från de flesta håll att majoriteten stressar hela semestern för att hinna med allt man vill göra så ni kanske behöver vila upp er i höst med?? Jag njuter av sensommaren och ser fram emot en mysig höst med vackra gula löv, härlig frisk höstluft, stjärnklara kvällar och en massa tända ljus :)Kram på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Va kul att du vill lämna ett litet avtryck :)