09 december 2016

Julklappar, julbak och annat stök

Jag verkligen älskar allt som har med julen att göra...att julbaka, hitta dom perfekta julklapparna, pyssla och göra mysigt i varje vrå <3 finns inget bättre!! Sen att jag redan i juli-aug påbörjar julklappsinköpen gör att jag aldrig har julklappspanik plus att kostnaderna sprids ut lite. Så just nu är nästan alla julklappar klara...jag väntar på några leveranser (till min pappa som är svårast) med posten men sen är det klart!!

Julbaket gör vi lite nu och då...blir nån godissort var o varannan dag, pepparkakor och pepparkakshus, skorpor, lussebullar, dumlekakor, chokladsnittar, kolakakor, syltgrottor, rocky road, marknadsnougat, snickers, rice crisp puffar, polkabräck, rischoklad, cornflakesgodis, vitchokladpuffar är klara :) en del har jag levererat till mina föräldrar redan för jag brukar stå för julbakning eftersom mamma fixar mesta julmaten när vi firar där.

Pysslandet har väl varit pepparkakshuset, barnen har dekorerat sina pepparkakor med glasyr och nonstop i massor. Men jag hoppas vi ska hinna med lite mera pyssel men vi får väl se :) Det är ju även en sorts pysslande att göra julfint hemma...jag har en förkärlek för ljusslingor så det finns i alla vrår. Man hittar inte så många tomtar i vårt hem men mycket naturmaterial som dikesgranar, mossa, kvistar och kottar. En massa vitt, linnefärgat och lite rött som bryter av, vackra pappersstjärnor, julkulor i fattigmanssilver, julkrubba, julugglor, julvimplar, granris och ljusbrickor det är vår jul. 
Men det allra viktigaste och finaste julpyntet det har våra barn gjort!! Älskar dessa saker och stolt mamma måste ju visa er mina verkliga favoriter <3

Lilla renen gjorde Milian när han gick på förskolan men när dom små grankvistarna barrade av så bytte vi dom mot konstgjorda kvistar så nu är den fin år efter år.Celine kom hem med denna helt underbara burk från träslöjden och jag är helt imponerad!! Denna kommer stå framme året runt. Har även en till favorit som Celine gjort och det är ett luciatåg av äggkartong som hon gjorde på fritids i 1.an-2:an...sedan kom hon hem med ett kakfat fyllt med pepparkakor som hon gjort på juniorerna, mammas pysseltjej <3
Visst är väl barnens egengjorda pyssel finast!!!

Imorgon kommer barnens farmor upp och bor hos oss i några dagar jättemysigt!! Brukar bli myskvällar med film, julfika, bokläsning för barnen, m,m m,m och såklart blir det en tur till graven <3 Jag hoppas bara att det kommer lite snö så man slipper halka runt på dessa isgator som är just nu. 

Vad händer/har hänt mer? Milian hade brottningsavslutning i veckan och han fick sin första medalj!!! Så stolt kille och så stolta föräldrar när han gick all in i sin match mot en kille som va 1 år äldre. Milian är dessutom både kort och smal men han kämpade så det blev 6-6 :) 

Celine hade sista juniorerna före jul och kom hem med en toksöt snögubbe hon pysslat där av kottar. Förra helgen var jag hem till mina föräldrar en sväng med Celine och Colin, kvar hemma va Milian, pappan i familjen och hunden för Milian var bjuden på kalas plus att vi hade inte fått plats allihopa eftersom jag tog hem alla julklapparna samt katterna till mina föräldrar inför jul annars får vi inte plats i bilen :P Vi besökte även julmarknaden Kajsa Kavat som varje år sker i Ramsele och så blev det filmkvällar, kortspel m,m med mamma o syrran på kvällarna. Tyvärr så tvärdog Celines kanin bara 2 dagar innan vi skulle åka annars skulle även han åkt med dit. Så mitt i allt packkaos fick vi sorg i familjen :( med kisttillverkning till lilla Gizmo såklart <3Sedan måste jag visa er minsta busfröt för han ger mamman gråa hår...oj oj full fart...började med att han kikade ut ur sin säng innan vi hade sänkt sängbotten, sedan drog han helt plötsligt upp sig stående mot gåstolen :O men det farliga är ju att han bara släpper taget!!! Och senast på ICA när han satt i kundkorgen hängde han sig på ett ögonblick över kanten och jag fick precis tag i overallen :O men han bara flinade!!! oj oj oj...

Ikväll avnjöt jag första avsnittet av Jul med Ernst, ni missade väl inte det?? Har önskar mig hans nya julbok i julklapp så vi får väl se vad tomten kommer med...Här hemma har en liten Nisse flyttat in i köket och han lämnar lappar, presenter, uppdrag, önskningar och lite snälla bus. Man vet aldrig vad som väntar när man kommer ner på morgonen...spännande värre :)

Nu ska jag titta på Annorlunda Familjen på webben...så kram på er hoppas ni får en mysig tredje advent <3

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Va kul att du vill lämna ett litet avtryck :)