19 juni 2013

Godaste Äppelkakan Ever!!!

Tänkte bjuda er på receptet på den absolut saftigaste och godaste mjukkakan med äppelbitar i…så himla god att äta som den är eller på assiett med vaniljvisp Ler Ren smaksak men underbart ljuvlig!!!

04-08 Juni 2013 032

Äppelkaka i långpanna

2oo gram smör
4 st ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
6 st äpplen
4 msk socker
3-4 tsk malen kanel
1 dl pärlsocker
Gör såhär;
Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Strö över socker och kanel och ställ åt sidan så länge.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll ner mjölblandingen i äggsmeten och vänd runt försiktigt så att det blandas. Tillsätt smöret och mjölken och vänd runt tills du får en slät smet.
Häll smeten i en bakplåtspapersklädd långpanna. Fördela äppelskivorna över hela kakan och strö över pärlsocker och lite kanel.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Skär i rutor när kakan svalnat. Jag hade dock min kaka i ugnen längre…ca 30-40 min skulle jag tro…la på en ugnsfolie när jag tyckte färgen på kakan var perfekt.

Njuuut av en stor ruta Ler
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Va kul att du vill lämna ett litet avtryck :)