14 september 2017

Bordet har hittat hem

Tänk att ett bord som stod inne i ett uthus med en massa bråte på som dom inte ens trodde att nån ville ha kunde få ett nytt liv...jag var tvungen att fråga på auktionen OM dom skulle sälja det?? Självklart om NÅGON vill köpa det ;) haha dom såg det som skräp...bara jag som bjöd och mitt blev det. Nu står det så himla fint ute på altanen...det enda jag gjorde var att skura av det ordentligt men sedan tänker jag inte göra nåt alls för det är så fint i sin patina tycker jag...Ni kanske tycker det ser hemskt ut men det är väl en himla tur att smaken är som baken.
 Paprikorna, 2 tomatplantor och en gurkplanta är dom enda växterna som står kvar ute på altanen, paprikorna ska få flytta in så fort jag klurat ut vart jag ska få plats med dom och det andra får fortsätta ge både tomater och en sista gurka innan frosten kommer.


Många runt mig har sån ångest över att hösten är här men inte jag, jag älskar att vi bor i ett land med årstider för jag skulle lessna att ha samma väder året runt. Jag älskar våren med takdropp, fågelkvitter, vårblommor, påskpyssel och att sitta mot en vägg med lite fika och vårsolen som värmer. Sedan kommer sommaren med ledighet och massor med tid tillsammans med familjen, förhoppningsvis en hel del sol och bad, mysiga åskväder, goa grillmiddagar, en massa projekt i trädgårn, ljumma sommarkvällar m,mNu kommer då hösten med mörka kvällar och en massa tända ljus, varma goa plädar, serier på tv:n, stora tekoppar, man boar liksom in sig inför vintern...Tar fram varma mysiga kläder och alla "krav" på utomhussysslor lägger man på hatthyllan.


Vintern med snöknarr under skorna, soliga dagar i pulkabacken, varm choklad på isen, stjärnklara kvällar, vackra snölyktor och sedan JULEN <3 Det är liksom bara jag i ett enda ord ;) haha allt pyssel kring advent, alla vackra stjärnor och ljusstakar i fönstren, alla dofter, bakningen, slå in fina julklappar, mysiga julmarknader, julmusiken, adventskalendern på tv:n tillsammans med barnen, glögg, lussebullar och tindrande barnögon som spänt kollar in klapparna under granen för att inte glömma Julgranen som står och lyser sådär tokmysigt hemma hos oss från 2:a advent redan. Jag tar liksom helst fram det mesta till första advent sedan när nyår passerat tar jag helst bort allt. Så galen är jag...jag älskar alltihopa. Men nu har vi en mysig höst framför oss och jag hoppas att det blir många soliga fina höstdagar så man får stöka undan allt ute i trädgården för jag har några "to do" saker kvar där ute innan jag boar in mig helt. Dels ska jag nog gräva upp den andra stora rabatten och göra om den (gjorde om den första för några år sedan) den behöver planeras om och göra ett bättre grundarbete för att slippa rensa ihjäl mig sommartid. Sedan så ska vi leta mera stenar att fylla upp en rabatt vi grävde bort i sommar bakom planket, där har vi lagt markduk och tänker bara fylla på med stora stenar...vi får väl se om orken håller för båda projekten :)

Vad ska jag göra mer i höst??

- Tända ännu mera ljus
- Dricka stooora koppar te
- Kolla underbara serier som drar igång bl.a Outlander
- Gå i pyjamas länge på helgerna
- Komma igång med läsandet igen
- Lösa korsord
- Halloweenpyssla med barnen
- Äta många goda soppor
(soppa blir man liksom sugen på när det är höst...)
- Fixa höstfint på lillhjärtats grav såklart <3 
Vad gör du helst nu när hösten är här?? Har jag missat nåt på min lilla lista som bör finnas med :) tipsa mig isåfall...
Ha nu en fin torsdag allihopa, kraaam <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Va kul att du vill lämna ett litet avtryck :)